AMIT A KICSIK IS HASZNÁLHATNAK

Manapság szeretünk okosan és praktikusan vásárolni, próbálunk olyan termékeket beszerezni, amelyek egyszerre több funkciót is betöltenek. Ezt a kozmetikumainkban is igyekszünk kamatoztatni, gondoljunk csak a 3 az 1-ben arctisztítókra, amiktől roskadoznak a boltok polcai. A kisgyermekes anyukák jól tudják, mennyi piperére van szüksége egy lurkónak. Ezek amellett, hogy elfoglalják a fürdőszoba polcait, gyakran a pénztárcánkat sem kímélik. Ma már azonban léteznek olyan kozmetikumok, amelyek nem csak felnőtteknek készülnek, hanem gyermekek is nyugodt szívvel használhatják, így helyet és pénzt is spórolhatunk egyszerre.

Mire kell odafigyelnünk?

Fontos, hogy ezek a termékek ne tartalmazzanak mesterséges színezőanyagot, tartósítószert és különböző szintetikus tisztítószereket. Illatukat kizárólag természetes illóolajak adják.

Tusfürdők, samponok

Mindenképp bőrbarát változatot válasszunk, amelyek gyengéden tisztítják a bőrt, anélkül, hogy károsítanák annak természetes védőrétegét. Ügyeljünk a pH értékre! A pH-skála 0-tól indul, amely a maximálisan savas kémhatást jelöli, és 14-ig tart, amely pedig a maximálisan lúgos anyag pH-ja. A pH 7 az abszolút semleges, tehát gyermekeknek a pH-semleges készítmények ajánlatosak, mivel nem borítják fel a bőr természetes egyensúlyát. A sampon legyen szemkímélő, hogy élmény legyen a hajmosás! Figyeljünk a víz hőmérsékletére is, soha ne legyen melegebb 35-36 C foknál, mert könnyen kiszárítja a kicsik bőrét!

Testápolók

Olyan testápolót válasszunk, amely gyengéden, ugyanakkor gazdagon hidratál! A természetes növényi olajok, például a mandula-, vagy olíva olaj, illetve a különböző vajak, például a kakaóvaj, védik, és egyben ápolják is a gyerekek bőrét!

Naptejek

A gyerekek bőrének védekezőképessége kevésbé fejlett, mint a felnőtteké, ezért magasabb faktorszámú fényvédő krémet igényelnek. Az arcukra használjunk 50, míg a testükre 30 faktoros naptejet. A karitévaj, vagy más néven shea vaj, természetes UVB szűrő, így akár kisbabákon is alkalmazhatjuk!