TOP5 SMINKTRÜKK MELEGBEN, NYARALÁSKOR!

A hőálló smink alapszabályai, avagy tippek és trükkök nyaralóknak, városi rohangálóknak és mindenkinek, aki forrón szereti!

  • Hidratálj kívül és belül, hogy szép maradjon a bőröd, hiszen ez a megfelelő smink alapja! Igyál sok vizet és egy apró üvegcsében, melynek pumpás a feje, vigyél magaddal ásványvizet. Ezzel permetezd az arcod, ha kiszáradt a bőröd, vagy csak egy kis felfrissülésre vágysz. Ha finom a permet és messziről fújod, a sminked sem kenődik el, sőt, fixálod is!
  • Ügyelj a napsugarakra! Használj magas faktorszámú fényvédő hidratáló krémet a smink alá! A feketére vagy pirosra égett bőr ciki és hámlik is. Nem beszélve a ráncokról, melyek kialakulását a túlzott napozással siettetheted is!
  • Könnyű alapozót vagy BB krémet használj! A sűrűbb textúrájú anyagokat 25-30 fok felett felejtsd el! Ha nem akarsz beruházni színezett nappali krémbe, akkor a megszokott alapozódat és nappali krémedet keverd össze egyharmad-kétharmad arányban!
  • Vízálló termékeket alkalmazz! Legyen szó szempillaspirálról, szemhéjfestékről vagy rúzsról, mindenképp a waterproof változatot válaszd, hiszen könnyen megizzadhatsz! A por állagú dolgok helyett részesítsd előnyben a krém és gél állagúakat, a rúzs helyett pedig a fényvédő faktorral ellátott színezett ajakíreket.
  • Tedd rendbe, ha fényesedik vagy elkenődött! Mindig legyen nálad zsír felitatására alkalmas lapocska (könnyen beszerezheted bármelyik drogériában) és sminklemosásra alkalmas nedves törlőkendő is! A lapocskákat a kifényesedett részekhez érintve (pl. homlok, orr) felitathatod az ilyenkor bővebben termelődő és felesleges faggyút. Ha valamiért végképp elkenődött a sminked és nincs lehetőséged arctisztításra és újra sminkelésre, akkor inkább mosd le! Erre szolgál a 10-es mini kiszerelésben kapható sminkeltávolító kendők egész sora.

Kedvencünk: