Fókuszban a szemkörnyékápolás

A szemkörnyék ápolására különös gondot kell fordítani. A szemkörnyék arcunk legérzékenyebb területe, hiszen a szemkörnyék bőre vékonyabb, ezen a területen nincs, vagy nagyon minimális a faggyútermelés, a bőr védtelenebb.

A szemkörnyéki problémákért sok esetben a fáradtság, a gondterheltség, a stressz és a kialvatlanság a felelős. Az sem véletlen, hogy itt jelennek meg elsőként a nem kívánatos szarkalábak, a szemkörnyéki ráncok. Gyakori probléma, hogy a vékonyabb bőr miatt áttetszik az erekben pangó vér, ami szem alatti sötét karikák kialakulásához vezet. A színváltozást egy bilirubin nevű vegyület okozza, mely lebomló vörösvérsejtek festékanyagának – a haemoglobinnak – a bomlásterméke. Azonban előfordulhat, hogy a gluténérzékenység okozza. A szem alatti táskák kialakulását többnyire a pangó nyirokváladék okozza, de lehetnek genetikai okai is. Mindezekre a problémákra kellene megoldást találnunk a szemkörnyékápoló készítményekkel, kezelésekkel, szemkörnyéki masszázzsal.

Hogyan varázsoljunk vendégünknek üde tekintetet?

A szemkörnyék ápolása mindig legyen szerves része a professzionális kozmetikai kezeléseknek. Érdemes megelőzésképpen időben elkezdenünk a szemkörnyék tudatos ápolását. A szemkörnyékápoló készítmények rendszeres használatával, valamint egy hatékony szemkörnyéki masszázzsal sokat javíthatunk a szemkörnyék megjelenésén, ezáltal az arc is üdébbnek hat, fiatalosabb lesz a tekintet. A táskás alsó szemhéj, a sötét karikás szemek és a szemkörnyéki ráncok különböző problémát jelentenek, amelyek külön-külön eltérő kozmetikai kezelést igényelnek. Az innovatív hatóanyagok kombinációja azonban lehetővé teszi mindhárom szemkörnyéki probléma egydőben történő kezelését. Kiválóak a peptidek, amelyek a “botox-szerű” hatást fejtenek ki a bőrre, csökkentik a ráncok mélységét, késleltetik az újabb mimikai ráncok begyűrődését, mindezt mellékhatások nélkül. A hatóanyagos kezelést lehetőség szerint egészítsük ki szemkörnyéki masszázzsal. A szemkörnyéki masszázs minden esetben része lehet a teljes arcmasszázsnak is. A masszázs során alkalmazzunk behűtött ásványokat, köveket, féldrágaköveket (bazaltkő, rózsakvarc, jadekő, hegyikristály, stb.) Ezeknek a köveknek a rezgése jótékonyan hat ránk, illetve további pozitív tulajdonságuk, hogy pillanatok alatt átveszik a környezetük hőmérsékletét és a masszázs során a hideg/meleg váltakozásával (behűtött kő és a meleg kéz) edzük a szemkörnyék védtelen bőrét. Az ilymódon végzett masszázs hatására felpezsdül a bőrben a mikrocirkuláció, javul a sejtek oxigén ellátottsága, halványodnak a sötét karikák, javulnak a táskás, duzzadt alsó szemhéj tünetei és kisimulnak a szemkörnyéki ráncok.

Ha érdekelnek az újabb masszázstechnikák, akkor ajánlunk párat, amik mellé most elsajátíthatod a hideg-meleg hatásra épülő „Shiny Look” litoterápiás szemkörnyéki masszázstechnikát is, amit ajándékba adunk


szem

SENSE OF BALANCE

• Kinek ne lenne szüksége méregtelenítésre? A „Sense of balance” masszázst kivétel nélkül alkalmazhatod a kezeléseidben. A masszázs hatására felgyorsul a vér- és nyirokkeringés, beindulnak a bőrmegújuló folyamatok, csökken a püffedtség és az ödémás tünetek, a bőr simává, feszesebbé válik.

JAPANESE BEAUTY SECRET

• A Shiatsu masszázs elemeket tartalmazó technikával a szalonodba varázsolhatod a távol-kelet hangulatát. A Shiatsu masszázs a kínai orvosláson alapszik, amely azenergiapontokat stimuláló nyomástechnika. A masszázs hatására a vendég arckontúrjai kisimulnak, az arc izmai ellazulnak. A masszázs intenzív nyugtató, relaxáló, feszesítő és rugalmasságot növelő hatású. A kezelést kiegészítve behűtött féldrágaköves Jade-rollert is alklamazhatunk. A hideg-, meleg váltakozásával egyben energetizáljuk, eddzük a fáradtbőrt. Ennek hatására felpezsdül a bőrben a vérkeringés, javul a sejtek oxigénellátottsága. Az eredmény egyedülállóan látványos.

FACE LIFTING & WRINKLE ERASER MASSAGE

• 80 különböző mozdulatsorból álló, komplex, ránctalanító és anti-ageing hatású masszázstechnikát sajátíthatsz el, melynek az eredményeképp nagyon látványosan megemelkednek az arckontúrok, kisimulnak a ráncok. A masszázzsal átdolgozzunk a karok, dekoltázs, nyak és az arc izmait, a masszázs oldja az energia blokkokat, különleges wellness élményt garantálva a vendégnek. A masszázs önállóan, vagy anti-ageing kezelésekbe építve is alkalmazható. A masszázstechnikák elsajátítása párban zajlik. Egy kozmetikus kolléganőddel egymáson gyakoroljátok be a tréner segítségével a mozdulatokat. Így saját magad is megtapasztalhatod a masszázsok nyújtotta különleges élményt.

Jelentkezni a masszázsoktatásokra ide kattintva tudsz!

A férfiak bőrének a rostszerkezete is eltér a hölgyekétől, kötőszövetük több kollagén rostot tartalmaz, ezért bőrük feszesebb, később jelennek meg a ráncok.  A férfi nemi hormonoknak köszönhetően fokozottabb a faggyútermelés és a faggyú összetétele is különböző, bőrük rendszeres és alapos tisztítást igényel.

Organique Naturals – Pour Homme – Frissítő arclemosó gél


Pour Homme arctisztító gél

A kíméletesen tisztító arclemosó gél felfrissíti a bőrt és eltünteti a fáradtság jeleit. A borsmenta fokozza az élénkítő hatást, kellemes hűsítő érzetet biztosít.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató