Hidratálás & ránctalanítás

Szemkörnyék az arcunk legérzékenyebb területe, ahol azonnal megmutatkoznak a kor, a fáradtság, a stressz és a kialvatlanság tünetei. Fokozottan van kitéve a környezet káros hatásainak és jól tükrözi a szervezetünk aktuális állapotát.

A vékony, érzékeny bőrben kevesebb kollagén- és elasztinrost található, könnyen ráncosodik, hiszen a szemkörnyékén 22 izom működik, melyek egy nap alatt több mint 10 000 összehúzódást eredményeznek. A mimikai izmok gyűrik be és mélyítik el a szemkörnyéki mimikai ráncokat. Lássuk, mire kell figyelni a szemkörnyék ápolása során! Fontos, például, hogy az ápoló készítmények illatmentesek és hipoallergének legyenek.

A sejtek megfelelő nedvességszintjének fenntartásához az aquaporin-szintézist stimuláló hatóanyagok bevitele javasolt. A hyaluronsav, a chiamag-őrlemény, a mikroszférák megkötik a nedvességet, és ezáltal kitöltik a ráncokat belülről. A sérült sejtfalak „javításához” nélkülözhetetlenek a bőrazonos lipidek, melyek nagy mennyiségben találhatóak az avokádó-, jojoba- és argán olajokban. A növényi őssejtek erőteljes regenerációt biztosítanak, meghosszabbítják a bőrsejtek élettartamát és korrigáló funkciót látnak el.

A vitamin-koktélok és a mikroelemek összessége receptorként működik


Golden Odzywczy krem wygladzajacy pod oczy Tuba

számos biotechnológiai komplexumok működésében: a mátrixpeptidek „hálóként” erősítik a bőr szerkezetét. A biotechnológia is számos olyan anyagot ad a kezünkbe, melyek feszessé varázsolják a szemkörnyék bőrét, mint például a fibroblasztok működését stimuláló Matrixyl, a bőrnedvesség megkötő faktorát helyreállító kollagenáz és elasztáz enzim inhibitort is tartalmazó Sepilift, vagy az úgynevezett botox hatású izomrelaxáló hatóanyagok, a növényi eredetű argirelin és a Syn-Ake.

• Az argirelin 6 aminosavból álló fehérjelánc (acetil-hexapepetidet, glutaminsavat, metionint, arginint tartalmaz)

• míg a Syn-Ake biotechnológialilag előálított, a templomi vipera mérgének a hatását szimuláló biomimetikus tripeptid. Meggátolja az idegvégződéseken az acetilkolin felszabadulását, ami az izomsejt-összehúzódás kémiai szignálja.

MEGNÉZEM A SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÓKAT A WEBÁRUHÁZBAN >>

MEGNÉZEM A PROFESSZIONÁLIS A SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÓKAT A WEBÁRUHÁZBAN >>

A Syn-Ake destabilizálja a SNARE (SNAp REceptor) komplexum működését, megakadályozza az ingerületátvitelt, az izmok elernyednek, melynek azonnali hatására az arc kisimul, a ráncok mélysége finomodik. A Syn-Ake további pozitív hatása: a bőrben hajszálérszűkületet előidéző noradrenalin felszabadulást is mérsékli, ezáltal javítja a bőr hajszáleres keringését. A rendszeres kezelés hosszú távú hatása, hogy a mimikai izmok összehúzódásának az intenzitása és gyakorisága jelentős mértékben csökken, így megakadályozza az újabb mimikai ráncok megjelenését. Szemkezelést minden alkalommal be kell építenünk az arckezelés metódusába, de végezhetjük önálló modulként is, hiszen ha a szemkörnyék megfelelően ápolt, akkor az egész arc fiatalosabb, a tekintet üdébb.

Organique Naturals – Pour Homme – Frissítő arclemosó gél


Pour Homme arctisztító gél

A kíméletesen tisztító arclemosó gél felfrissíti a bőrt és eltünteti a fáradtság jeleit. A borsmenta fokozza az élénkítő hatást, kellemes hűsítő érzetet biztosít.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató