TIPPEK AZ UV-SZŰRŐS SMINKED ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

Mindjárt itt a nyár hivatalosan is! Reméljük, már egy ideje használtok fényvédőt! Ha nem, akkor gyorsan kezdjétek el, ha pedig még sminkelni is szeretnétek, akkor az alábbi tippek nektek szólnak!

  • Légy tisztában azzal, hogy milyen a bőrtípusod és milyen alapvető védelemre van szükséged a kint tartózkodáshoz!
  • Használj minden esetben UV-szűrős alapozót, BB vagy CC krémet! Télen elég a kisebb faktorszámú is, nyáron viszont SPF15-ös védelemnél alább soha ne add!
  • Ha érzékeny bőröd van, és könnyedén leégsz, akkor a sminked alá mindig viselj magas faktorszámú (SPF 30-50) fényvédő arckrémet!  Kifejezetten az arc bőrére kifejlesztett készítményt válassz, a közönséges naptejek és egyéb testre kenhető termékek árthatnak az arcbőrnek.
  • A helyes sorrend a fényvédő alkalmazásakor: Első a nappali hidratálókrém, majd a fényvédő krém (A kettő az egyben megoldás is jó, de csak akkor, ha kisebb védelemre van szükséged, hiszen a nappali krémek általában 15-ös fényvédő faktort tartalmaznak.) végül alapozó vagy egyéb pigmentált készítmény.
  • A sminktermékek közül válaszd a shea- vagy kakóvaj tartalmú darabokat, hiszen ezek természetes fényvédőként funkcionálnak, és visszaverik a káros sugarakat.
  • Mivel a kellemesen lebarnult és egészséges bőrön egyébként is jól mutat, kifejezetten érdemes speciális fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó termékekben gondolkodni sminkeléskor, legyen szó alapozóról, pirosítóról, selyempúderről, bronzosítóról és így tovább. A bennük található fényvisszaverő lapocskák nem engedik a bőröd közelébe jutni a sugarakat.

Kedvencünk:

Színezett krémek, amely nem csak fényvédelemmel látják el bőröd, hanem a bőrtípusodnak megfelelő ápolást biztosítanak.