AVAGY MIRE FIGYELJ NAGYON, HA SZEMÖLDÖKRŐL VAN SZÓ!

Ma egy szemöldök-formázást és sminkelést körbejáró rövidke anyaggal készültünk nektek. A szemöldök nagyon karakteresen meghatározza arcunkat, akkor is, ha kiemelkedik, és akkor is, ha inkább beolvad a környezetébe. Formázatlansága, természetestől elütő színe egyből szembetűnik az arcon. Jobb, ha – mielőtt nekiesel – alaposan megvizsgálod magad a tükörben, hogy mi az, ami illik hozzád és mi az, ami inkább idegen. Az alábbiakban hasznos tippeket találsz ezzel kapcsolatban.

Formázás

Bár minden szemöldök más, alapigazságok a formázást illetően léteznek és nem is teljesen haszontalanok. Az egyik ilyen alapigazság az, hogy az orr felől indulva a szemöldök kétharmada felfelé, míg az alsó harmada lefelé kell, hogy íveljen, tehát szedni/szedetni is így érdemes. A törés – szerencsés esetben- a szembogár környékére esik, így „emeli meg” és teszi érdeklődőbbé a tekintetet.

Formázni kozmetikusnál gyantával vagy csipesszel szoktak, otthon maradj inkább a csipesznél és haladj szálanként, folyamatosan ügyelj a szimmetriára, melyet legkönnyebben úgy ellenőrizhetsz, hogy néha hátrébb lépsz és távolabbról is vetsz egy pillantást magadra, miközben egyenesen farkasszemet nézel a tükörképeddel.

Ha nehezen nőnek ki a szálak az esetleg korábban túlszedett, vagy frissen elrontott helyeken, akkor érdemes beruházni egy szemöldöknövesztő szérumba. Ezzel 2-3 hét alatt látványos hatást érhetsz el, ha kitartóan és naponta használod. Ne feledd, a cérnára szedett szemöldök utoljára a 20-as években volt divatos!

Színezés

A színezésre rengeteg lehetőség adott, talán az egyik legrégebbi és legnépszerűbb a kozmetikai tartós festés. Festékből és hidrogén peroxidból kevert eleggyel körülbelül 2 hétig tartós eredmény érhető el. Ezt a műveletet ne próbáld ki otthon, a megfelelő festék színének kiválasztása és a mix előállítása a kozmetikus szakember feladata.

Ha nem vagy a tartós festés híve, próbálkozz első körben szemöldök ceruzával, melynek állaga inkább kemény legyen, hegye pedig tűhegyes és halványan fogó. Nincs is annál csúnyább, mint mikor a szemöldököt vastagon befedi a zsíros és málló, vastag festék. Jó technika lehet még, ha – a megfelelően kiválasztott ceruzával – a szőr növésével megegyező irányban először belül kezdesz, majd fokozatosan haladsz a szélek felé, így biztosan nem lesznek éles kontúrjaid, ami nagyon természetellenes!

Választhatsz zselé vagy por állagú, könnyen lemosható sminkterméket is. Ennek az a titka, hogy színben mindig eggyel hidegebb árnyalatot válassz, mint ami felé elsőre nyúlnál. Még a vörös hajúak szemöldöke sem tartalmaz sok vörös pigmentet, így az arany vagy vöröses árnyalatok nagyon elütnek a megszokottól, ami a szemöldököt illeti. A port és a zselét is az erre a célra leginkább alkalmas ferdén vágott tompa végű sminkecsettel viheted fel. Mielőtt hozzáfognál, nem árt egy sminkest vagy kozmetikust megkérdezni, hogyan építsd fel a make up-od, hiszen ezzel azért már nagyot lehet tévedni.

Kedvencünk:

Nem csak szempillákra lehet használni, hanem szemöldökre is. Már 3 hét után tapasztalhatóak az első eredmények: A szemöldök erősödik és sűrűsödik. Tökéletes, hosszú, erős, sűrű szemöldök eléréséhez azonban a teljes 6 hónapos kúrát ajánlott elvégezni. Később, a kívánt eredmény fenntartásához érdemes hetente 3-4 alkalommal használni a szérumot, szinten tartó kezelésként.