F E R U L – X: DEPIGMENTÁLÓ, BŐRSZÍNJAVÍTÓ & ANTI-AGEING HATÁSÚ ARCKEZELÉS

A tranexámsavat klasszikusan vérzéscsillapítóként ismeri és használja az orvostudomány, az elmúlt 10 évben azonban egy új felhasználási lehetőségre is fény derült. Egy véletlen felfedezésnek köszönhetően a tranexámsavat ma a folthalványítás egy új, de még kevéssé elterjedt alternatívájaként tarthatjuk számon.

HATÁSMECHANIZMUS

Akármilyen furcsának is hangzik, vérzés esetén és UV sugárzás hatására sejtszinten néhány molekuláris folyamat hasonlóan játszódik le. Az automatikusan beinduló véralvadás részeként felszabaduló plazmin hatására gyulladáskeltő arachidonsav képződik, ez melaninképzéshez vezet. A tranexámsavnak antiplazmin hatása van, ami egyúttal a melaninszintézis gátlásához vezet. A tranexámsav nagyon hasonló szerkezetű a plazmin előanyagához, a plazminogénhez, így annak molekuláris kötődési pontját elfoglalva okozza a jelátvitel leállását. Emellett a tirozinnal is hasonlóságot mutatva a tirozináz enzim gátlásában is részt vesz – ez pedig a melaninszintézis egy központi lépéseként kozmetikai szempontból önmagában is kiemelkedően fontos. Emellett néhány állatkísérlet alapján sejthető minimális anti-aging és a bőr védőrétegének helyreállítását szolgáló hatás, így atranexámsav ígéretes, további kutatásokra érdemes hatóanyagnak tekinthető.FONTOS: A KÜLSŐLEG ALKALMAZOTT TRANEXÁMSAVNAK NINCSEN SZERVEZETSZINTŰ HATÁSA! JELENLEG MELLÉKHATÁSOK NEM ISMERTEK.

A szakirodalomban elsősorban a rendkívül összetett hátterű melazma kezelésében vizsgálták a tranexámsav erősségét.


ferul x

A szájon át szedett, a külsőleg alkalmazott, és a bőrbe injekciózott formák egyaránt hatékonyak voltak. Csökkentették a hiperpigmentált terület kiterjedését, a színkülönbség nagyságát és a pigmentált területek egyenletlenségét. A tranexámsav ereje összevethető a mellékhatásai miatt, több országban betiltott hidrokinonéval. Mivel a tranexámsav a melaninszintézis közös jelátviteli pályáira hat, természetesen bármilyen eredetű hiperpigmentációs problémánál alkalmazható. A tranexámsav nem irritál, hipoallergén és gyulladáscsökkentő, így érzékeny, illetve aknés bőrön is előnyös a használata. A koncentrációt tekintve, 2-3%-os oldata is már hatékony. A meglévő foltok halványításában és a foltok kialakulásának megelőzésében egyaránt hatékony, szemben a népszerű C-vitamin származékokkal és az azelainsavval, melyek csak egy irányból támadják a hiperpigmentációt.

A BIELENDA PROFESSIONAL – FERUL-X TRANEXÁMSAVAS KEZELÉSE olyan rezisztens esetében is használhatóak, ahol az otthoni bőrápolás eszközei nem elegendőek és a gyakori módszerek (pl. kémiai hámlasztás) kiegészítésre szorulnak vagy az adott vendég esetén valamiért nem alkalmazhatóak vagy csődöt mondtak.

KINEK AJÁNLOTT?

Különböző eredetű elszíneződésekre, érett bőrre az öregedés jeleivel, photo-ageingre, egyenetlen bőrszerkezetre, szürke, fakó, egyenetlen bőrre, agresszív városi tényezőknek, szennyezésnek kitett, fáradt bőrre.

LÁTHATÓ EREDMÉNYEK MÁR AZ ELSŐ KEZELÉS UTÁN:

• A hiperpigmentációs foltok kivilágosodnak

• Egységes és világos bőrkép

• Rugalmas, feszes, fiatalos bőr

• Kisimult, egyenetlenségektől mentes bőr

• Revitalizált, erős bőr

KIZÁRÓLAG PROFESSZIONÁLIS HASZNÁLATRA!A kezelés elvégzése előtt oktatás elvégzése kötelező! A pontos alkalmazási időt a kezelést végző szakember határozza meg!INTENZÍV HATÁSÚ KEZELÉS!

MINDEN egyes kezelés előtt az összes kontraindikációt ki kell zárni, valamint a kezelés előtt a vendéggel a kezelőszetthez mellékelt beegyező nyilatkozatot kell kitöltetni és aláíratni!

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató