Mióta használunk aranyat a szépségápolásban?

Gyakorlatilag mióta az aranyat ismerjük!

Az ókorban arcfestésben, rituális sminkek elkészítésében volt szerepe, később a bőr ragyogásának fokozása miatt használták, manapság pedig inkább a ránctalanításban kap komoly szerepet. Leginkább krémekben találjuk meg, de a bőrbe húzott finom aranyszálak, a hajkiegyenesítésnél használt aranybevonat vagy a speciális aranylapokból álló arcpakolás is a luxus szépségápolási rituálék részévé vált az elmúlt években.

Mégis miként hat az arany?

Serkenti a bőrsejtek megújulását, kedvezően befolyásolja élettartamukat, egészségesen tartja őket. A magyarázat az arany részecskékben keresendő! A bőr hidratáltságát a töltéssel rendelkező részecskék vándorlása határozza meg. Az arany kémiai szerkezeténél fogva szuper vízvisszatartó, így aztán benttartja a bőrben a vizet, nem engedi kiszáradni. Ezeket a nagyon apró arany részecskéket egészen kicsire finomítják, így por formájában könnyedén szívódnak fel a különböző kozmetikai készítményekből és jutnak a megfelelő helyre a bőrben.

Mit látok majd, ha aranyat használok?

Ha olyan kencét választasz, amiben arany is van, meg fogsz lepődni, ugyanis esetleges májfoltjaidat vagy pigmentfoltjaidat rögtön kevésbé feltűnőnek fogod ítélni! A szem alatti karikák is hamar eltűnnek. Mindeközben fokozódik majd a kollagéntermelésed is, ezáltal csökkenek a meglévő ráncaid, az újak kialakulása pedig lassul. Serkenti a nyirokkeringési folyamatokat, sőt a vérellátásra is jó hatással lesz, így a felpezsdülésnek hála, ragyogóbb, feszesebb tükörképre ébredhetsz reggelente.

Fokozza a kollagéntermelést, ezáltal a ráncosodás, a bőr megereszkedésének egyik vezető ellenszere lehet a jövőben. A bőr méregtelenítési folyamatát a vér- és a nyirokkeringés serkentésével pozitív irányban módosítja. A megfelelő módszerrel az arcbőrbe juttatott arany képes karbantartani az ereket és az arcbőr tápanyag- és oxigénellátását is javítja.

Ha arany tartalmú krémet szeretnél: