Az örök ifjúság titka – Csokoládé

A kakaó – latinul Theobroma cacao – az jelenti, hogy az „istenek eledele”, ami már önmagában utal a neki tulajdonított jótékony hatásokra. Először a maja birodalomban kezdték a kakaófa gyümölcsét fogyasztani, mert úgy hitték, hogy segítségével elérhető a halhatatlanság és megőrizhető az örök fiatalság.

A természet ezen kényeztető ajándéka töretlen népszerűségnek örvend a mai napig is. Sikere több dologban is keresendő. Már külső megjelenésében, illatában hat érzékszerveinkre, azonban a kakaó-kivonatban található rengeteg hatóanyag bőrre gyakorolt hatása sem elhanyagolható tény.  Napjainkban így gyakran használjuk a csokoládét kozmetikai termékekben. Az Organique kezeléseiben kakaóbabból hidegen sajtolt értékes kakaóvajat találhatunk. Ez a vaj széleskörűen felhasználható: cinket, magnéziumot, kalciumot, polifenolokat (főleg flavonoidokat és fenolsavakat) tartalmaz. Ezek semlegesítik a szabadgyököket és késleltetik a bőr öregedési folyamatait. A hidratáló és tápláló hatása mellett az Organique Érzéki Csokoládé testkezelő rituálé során használt készítmények anti-cellulit és karcsúsító összetevőket is tartalmaznak, úgy mint a teobromin és a koffein. Ezek serkentik a vérkeringést, a zsírégetést és csökkentik az ödémákat. A kezelés végeredménye tökéletesen egészséges megjelenés és feszes bőr.

Az édes, forró csokoládé illatával pihentető rituálét a török hammam rituáléra hasonlító Savon Noir fekete olíva szappan habos lemosással és gyengéd, finomszemcséjű cukrosszemcsés testradírral kezdjük, ami kíméletesen távolítja el a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket és egyéb szennyeződéseket, majd a tápláló összetevőkben gazdag szérummal és a tápláló, feszesítő, bőrszínjavító pakolással folytatjuk. A kakaóvaj és a kakaó-kivonat értékes elemeikkel erősítik a bőrt. Stimulálnak és karcsúsítanak, intenzíven ápolnak, a zsíros és kevert bőr pórusainak eltömítése nélkül.  A kakaóvaj könnyen beszívódik, ellenállóbbá teszi a bőrt a sérülésekkel szemben, a shea vaj pedig helyreállítja a védőrétegét. A pakolás erithrulóz tartalma finoman barnítja a bőrt, egészséges külsőt kölcsönözve neki, megőrizve a természetesen nap barnította színt. A relaxáló masszázs hatására testünk és lelkünk megpihen. A kiváló kedélyjavító kezelés végén a csokoládés bronzosító testápoló vaj a bőrünket bársonyosan simává varázsolja.