Zeneajánló kozmetikákba

A kozmetikus iskolai tankönyvek első oldalai úgy kezdődnek, hogy a kozmetikai szalon az a hely, ahol a beérkezőknek relaxálnia, pihennie kell. Ehhez a kozmetikusnak kell megteremtenie a megfelelő hangulatot, oldottságot. Rohanó, stresszes világunkban nem is olyan könnyű feladat percek alatt „alfába vinni” a vendéget és közben profi szolgáltatást nyújtani. A szalon hangulatának – a színek, az illatok, a design és sok más dolog mellett- egyik fő felelőse a dallam, a finom hangok varázslatos ereje. Sajnos még mindig sok olyan kozmetika van, ahol rádió bömböli a híreket vagy az aktuális slágereket. Emellett képtelenség kikapcsolódni és gyakran nem csak a vendég, de a kozmetikus figyelmét is elvonja. Ahhoz szeretnénk most segítséget nyújtani, hogy milyen melódiát érdemes választani, így készítettünk egy kellemes összeállítást a fülbemászóbbakról.

  • Meditációs hangok:  Nem is annyira zene, mint inkább hangok összessége jellemzi a meditációs válogatás albumokat. Erdei hangok, madarak halk trillázása, suhogó levelek. Ezek mind a belső megnyugvást, a természetközeliséget, a finomságot sugallják. Olyan szalonokba ajánljuk, melyek természetes hatóanyagokat részesítenek előnyben a kezelés során, a dizájnban pedig a nagyon modern és letisztult vagy kellemesen rusztikus fa berendezésekkel várják a vendégeket.Tipp: A masszázs gyakran élénkíti a keringést és a méreganyagok kiválasztását, így a természet hangjai közül a vízcsobogást érdemes elkerülni, hogy ne kelljen a vendégnek idő előtt a mosdó felé rohannia, megszakítva ezzel a relaxációt.
  • Keleties, orientális dallamok: A mesés kelet mindig is a kényelmet, a kényeztetést, a titkos elixíreket szimbolizálta. A keleti nők szemfestése, drága olajak finom illatai, a testápoló krémek varázslatos hatása mind-mind eszünkbe juthat, ha ilyen melódiák csendülnek fel a szalonban. Olyan helyekre ajánljuk, ahol az élénk színek, a díszes csomagolású termékek, puha textilek és egyébként is keleties hatás jellemzi az összképet.Tipp: Érdemes arra odafigyelni, hogy a szalon ne csapjon át az „1001 éjszaka” meséinek hangulatába, az ugyanis giccsessé, közönségessé teheti.
  • Jazz, blues: Elegáns, visszafogott dallamok, minőségi zene, nagyvárosi hangulat jellemzi a jazz és a blues műfajt is. Sokan szeretik és nagyon kevesen utasítják el, univerzális, elfogadott stílus. Alapvetően bármilyen hangulatú szalonba ajánljuk, de leginkább az elegáns, visszafogott, egyszerű berendezés mellé passzol.Tipp: Válasszunk inkább hangszeres változatokat, minél kevesebb énekkel, így az emberi hang nem tereli el a vendég figyelmét.
  • Klasszikus zene: Tradíció, közös nyelv, kifinomultság- mindezt közvetíthetjük akkor, ha klasszikus zenét játszunk a szalonban. Nincs olyan ember, aki elvből elutasítaná és akit irritálna, hiszen történelmünk, egyetemes kultúránk része, mindenki találhat benne valami szerethetőt. Leginkább a patinás, régies, klasszikus szalonokba illi, ahol a vendégek többsége is középkorú vagy kissé idősebb, ezzel persze nem állítjuk azt, hogy egy huszonévesek által látogatott hipermodern, letisztult üzletben nem állja meg a helyét.Tipp: Érdemes válogatás albumot készíteni, hogy ne csak egy szerző vagy egy hangszer játssza a főszerepet, vegyesen állítsuk össze hegedű, zongora, fúvosok stb választékából.

Reméljük segítettünk, legközelebb az ideális szalon illatairól lesz szó, érdemes lesz utánaolvasni annak is, hogy melyik illattal mit szimbolizálhatunk.