Arcformák II.

A szögletes arc

Azt, hogy milyen az arcformád, biztosan sejted, de pontosan besorolni és megállapítani azért jó, mert ezzel egy csomó időt megspórolhatsz a fodrásznál, a kozmetikusnál és sminkelés közben is!

Hogy miért?

Mert az egyes arcformákhoz más-más frizura, smink és szemöldök illik! Korábban az ovális arcformát vettük górcső alá, most a szögletes következik!

Szögletes arcforma

Ez a legdrámaibban sminkelhető arcforma, de kevesen rendelkeznek annyira merész stílussal, hogy ki is emeljék. A hajjal már egészen más a helyzet, ebben az esetben a kevesebb több, a lágyabb esés és a finomabb szín élvez előnyt. A puha, selymesen leomló fürtök előnyösebbek az egyenesre vasalt, szigorúan összefogott frizuráknál!

Jellemzői:

  • széles arc
  • határozottan kiálló homlok és állrész
  • egyformán széles a homlok- orca és állkapocs pontokon , utóbbi kifejezetten sarkos
  • a szemek nem túl nagyok

A hozzá illő haj:

Szinte bármilyen hosszúság szóba jöhet, de legjobb a váll alá érő, amivel nyújtható az arc.

Az oldalra fésült frufru előnyösebb, mint az egyenes. A színek ne legyenek durvák, kerüljük az élénk csíkokat vagy az eltérő színű hajvégeket, a most oly divatos ombre sem áll jól a szögletes arcforma tulajdonosainak!

Sminktipp:

A szögletes arcot nem árt árnyékolni, korrigálni, keskenyíteni. Erre egy árnyalattal sötétebb pirosító, árnyékoló púder vagy bronzosító lehet a legmegfelelőbb választás!

Inkább a szemhangsúlyos sminkeket részesítsük előnyben, mivel a száj az arc egyik legkiugróbb pontjához esik közel (jelen esetben) és így még inkább kiemeli azt, ha piros vagy csillogó barack színben pompázik. A szemöldököt illetően tartózkodjunk a most egyébként nagyon divatos tört formától és a túl dús változatoktól! Egy ízlésesen ívelt kerek szemöldök, nem túl vékonyra szedve, rengeteget lágyíthat a szögletes arcon!

Ha további kétségeid vagy kérdéseid vannak az arcformáddal kapcsolatban, konzultálj kozmetikusoddal, hiszen ki ismerné jobban az arc anatómiáját és a hozzá kapcsolódó egyéb tudnivalókat, mint a saját szépséggurud?!

Biztos sminkalapot szeretnél?