Az arany a kémiai szerkezetének köszönhetően az elmúlt évek szépségipari kutatásainak a központi eleme. A kozmetikai iparban végzett kutatások azonban bebizonyították, hogy nem véletlenül használják az aranyat már ősidők óta, hisz az arany többek között rendkívül pozitív hatással van az öregedő bőrre, ténylegesen bőrfiatalító tulajdonsággal bír, finomítja a ráncokat, az apróbb bőrhibákat, halványítja a pigmentfoltokat. Az arany bőrbe jutva ugyanis serkenti a kollagénrostok termelődését, a sejtek megújulását, kedvezően befolyásolja az egészséges működésüket. Ennek következtében az arcbőr fiatalabbnak, ragyogóbbnak látszik, a fáradtság nyomai jelentősen halványulnak. Az arany bőrbe jutva ugyanis serkenti a kollagénrostok termelődését, a sejtek megújulását, kedvezően befolyásolja az egészséges működésüket. Ennek következtében az arcbőr fiatalabbnak, ragyogóbbnak látszik, a fáradtság nyomai jelentősen halványulnak.

A kozmetikai aranykezelések során, kétféle módon juttathatjuk a bőrbe az aranyat:


arany néni

• Aranyfóliás kezelések formájában, amikor az arcot 23-24 karátos aranylapocskákkal borítjuk be, majd az aranyat bemasszírozzuk a bőrbe. Kúrasorozat alkalmával az arany a bőrben akkumulálódik, így hosszú ideig képes kifejteni pozitív hatását. (*Érdeklődj a Yellow Rose – Golden Line aranyfóliás arckezelés után központunkban vagy területi képviselődnél!)• Kolloid formában, amikor az aranyat 1-500 nanométer nagyságúra porlasztják, így oldott állapotban a szikrázó aranykolloid részecskék a bőr legmélyebb rétegeibe képesek jutni.

Az arany kémiai szerkezeténél fogva remek hidratáló tulajdonságú,

saját molekulasúlyának a 200 szorosának megfelelő vizet képes megkötni, így könnyen beépül a bőrsejtek közé, segítve az egyéb tápláló ásványi anyagok, nyomelemek a bőr mélyebb rétegeibe történő bejutását. Az arany növeli a bőr természetes védekező képességét, így ellenállóbbá teszi a bőrt az időjárás viszontagságai ellen. A legújabb kutatások szerint az arany nemcsak elpusztítja a baktériumokat – ennek köszönhetően enyhíti a zsíros, aknéra hajlamos bőr kellemetlen tüneteit –, továbbá serkenti az oxigénmolekulák bőrbejutását, így energiával látja el a sejteket, melynek hatására hosszútávon a bőr felfrissül, szemmel láthatóan megfiatalodik. Gyulladáscsökkentő hatása révén az aranykezelés remek választás lehet az érzékeny bőrű vendégeknek is, amennyiben felmerül az anti-ageing kezelés igénye.

MEGNÉZEM A PROFESSZINÁLIS WEBÁRUHÁZBAN >>


bielenda arany