TOP5 OLAJ A SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN

 

Argán

A marokkói argánfa gyümölcsének magjaiból nyert olaj a világ egyik legértékesebb szépségápolási cikke. Akkor veheted leginkább hasznát, ha szereted az univerzális testápoló szereket. Az argán ugyanis táplálja a töredezett hajvégeket, használható a teljes testre, nyakra és még a körömágy, illetve a köröm minőségét is látványosan javítja. Tokoferol és szkvalén tartalma egyedülállóan magas, így nagyon hatékony a bőr öregedésének megelőzésében.

Olíva

Az olajfa finom ízű, zöld és fekete bogyóiból nyerik préseléssel. Örök sláger, melyet a teljes testeden használhatsz, de főként a száraz, berepedező felületeken hatékony. Könnyen beszerezhető, de figyelj oda, gyakran más olajokkal hígítják, így ha teheted, mindig válaszd az organikus, hidegen sajtolt változatokat.

Mandula

A mandulafa csonthéjas terméséből nyerik az egyik legfinomabb és legkevésbé allergén olajat. Akár az arcodra is kenheted, és nem csak abban az esetben, ha érett vagy száraz a bőröd. Kiválóan masszírozhatsz vele bármely testfelületen, de a napbarnított  dekoltázzsal csodákat tesz, mivel rendkívül nagy szerepe van a bőr feszességének, puhaságának megőrzésében.

Dió

A diófa csonthéjas gyümölcséből nyerik, színe és illata nem kellemes, de annál hatékonyabb. Nyers változatban ritkán kapható, viszont rengeteg kozmetikumban megtalálhatod. B vitamin tartalma magas, így az üde bőrszín megőrzéséhez nagyban hozzájárul. Linolsav tartalma csökkenti a gyulladásokat, segít begyógyítani az apróbb bőrfelszíni sérüléseket.

Makadámia

Csonthéjas gyümölcsből nyert olaj a makadámdió olaja is, amely kitűnő ajakápoló, de olyan érzékeny területeken is használható, mint a szem környéke. A kisbabák érzékeny bőre is meghálálja a makadámia jótékony összetételét, a kismamák pedig striák ellen használhatják eredményesen. A-vitaminban gazdag, így szabályozza a hámképzési folyamatokat és megelőzi a ráncok megjelenését.