Szerintem határozottan az egyik legjobb dolog a karácsonyban! 😉

Mindig korán megveszem az összes ajándékot, hogy lássam egyben az egészet és el tudjam dönteni, hogy az adott ajándékhoz, milyen stílusban válasszak csomagolóanyagot. Nekem azért fontos a stílus, mert teljesen más összképet mutat egy, csak egyszerűen ajándéktasakba „behányt” ajándék, mint a gondosan és ízlésesen, az ajándék jellegéhez igazodó csomagolás.

Miután mindent megvettem, egy kis listát készítek, hogy romantikus, modern vagy akár bohó csomagolás passzolna az adott ajándékhoz, valamint ekkor találom ki a színeket is, mind a csomagolóanyagra, mind a masnikra vonatkoztatva.

A kedvenceim a dobozok óriás masnival, színes papírokkal bélelve. De sokszor használok ajándéktasakot is.

Dobozok

  • Ha nem találok színben és méretben nekem tetszőt, akkor inkább natúr dobozt keresek a megfelelő méretben és hozzá csomagolópapírt, amit majd rákasírozok.
  • A szalagokat az elkészült doboz színéhez választom, de van olyan is, amikor egy nagyon vastag masni mellé többféle színű/anyagú keskenyebb szalagot is felhasználok, hogy ezzel is feldobjam az egészet. Amikor vékony szalagokat használok, akkor néha szoktam rájuk fűzni gyöngyöket is, vagy egyéb hasonló dolgokat (csillag, stb).
  • A doboz belsejében, színes, mártott gyűrt papírt szoktam használni, és lehetőleg olyan színben, ami kiemeli az ajándékot.

Ajándéktáska

  • Természetesen ezt is fel lehet dobni, rengeteg mintás változat van belőle, azt én annyira nem szeretem, inkább az egyszínűeket pártolom.
  • A színes gyűrött papírok, természetesen itt is megjelennek, de mivel itt úgy gyűröm bele őket, hogy a tetején kilógjanak, ezért fontos, hogy a színe passzoljon a táska színéhez. Majd ebben szépen elrendezgetem az ajándékokat.
  • Ezen kívül a fülét néha átalakítom: ha zsinóros, akkor általában kicserélem szalagra (annak függvényében, hogy kinek adom – a fiúkét hagyni szoktam, viszont a lányokét szinte mindig kicserélem szatén vagy organza szalagra.
  • És nem áll meg ennyiben ez sem, hiszen a kis lyukacskák, amiből a szatyor füle kijön, rengeteg lehetőséget nyújtanak: szoktam mézeskalács csillagokat lógatni onnan végig a szatyor falán, vagy szalaggal candy cane-t felkötözni. Rengeteg lehetőség van ebben is.

Ezeket a műveleteket mindig 23-án este szoktam elkövetni, mert akkor már vége mindennek, mindenki a karácsonyra koncentrál, viszont másnap már nem lenne rá időm a halászlé miatt sem. J

Jó ajándékcsomagolást! 😉