Ahogy még sosem használtad a fürdősót

A fürdősó az egyik legrégebbi és legkedveltebb termék azok körében, akik szeretnek egy kád vízben hosszasan megmártózni. Számos gyógyhatású és bőrnyugtató változat ismert. Valaki csak megfázás esetén használja, van akinél pedig mindennapos rituálé, hogy kádba szórja, sokszor csak az illat, aroma kedvéért. Van azonban a fürdősónak néhány más felhasználási módja is, adunk néhány tippet ezekhez, hiszen fő a változatosság!

  • Ha nem szeretsz kádban fürdeni vagy épp nincs rá időd, de van otthon fürdősód, akkor is jó hasznát veheted! Szórj két maroknyit a zuhanytálcára és miközben zuhanyozol, lépkedj rajta. Ha erősebb, aromás változatot választasz (menta, eukaliptusz) felfrissülsz, ha pedig egyszerűen illatosat, akkor pedig „csak” a talpmasszírozó hatása érvényesül.
  • Finomabb szemű fürdősóval nem csak „lépkedve” masszírozhatod a talpad, hanem ha kádban ülsz, akkor is érdemes átdörzsölnöd vele. Bőrradírozó hatása mellett (a szemcsék finoman ledörgölik az elhalt hámsejteket) közérzetjavító élményre is szert tehetsz.
  • Tégy egy kisebb adag fürdősót egy tiszta textil zacskóba, majd kösd össze úgy, hogy kis párnát kapj! Tedd a radiátorra vagy más meleg felületre és engedd, hogy enyhén átmelegedjen. Miközben a kádadba is teszel az illatos szemcsékből, helyezd a válladra a tasakot és engedd, hogy a kellemes meleg és a finom aroma ellazítsa a fáradt és stresszes izmokat.
  • Manikűrözés előtt érdemes beáztatni a kezeket, hogy könnyebbé váljon a körömbőr eltávolítása, ezt már biztosan te is tudod. Ha viszont magasabb ásványi anyag tartalmú az áztató vized, könnyen rendbe szedheted a körömlakktól és lemosójától kiszáradt ujjbegyeidet és körmeidet, ezért mindig tegyél az áztató vízbe egy teáskanál fürdősót!
  • Ha fürdősód kaptál ajándékba, de illatát nem kedveled a bőrödön, nehogy kidobd! Csinálj belőle aromaterápiás mécsest a kád mellé. Egy szélesebb szájú üveg edénykébe szórd bele a sót, a közepébe pedig állíts egy teamécsest, lehetőleg olyan változatot, melynek kis fém talpa/kerete van (hogy ne viaszozd össze a sót) és hagyd, hogy a gyertya melege hatására a kellemes illatok a fürdőszobádat vagy a lakásodat lengjék be.