A vörös rúzs, és ami mögötte van

Azt hiszem, leszögezhetjük, hogy a vörös rúzs nem csak egy smink eszköz, hanem egy etalon, amit az igazi nő képével kötnek össze a férfiak már évszázadok óta. Ennek ellenére sokan ódzkodnak tőle, így méltán iratkozott fel a legmegosztóbb kozmetikumok listájára. Egyeseket taszít, míg van, aki szerint szexi viselet. Annak érdekében, hogy kiderítsük, mi is az igazság, végeztünk egy kis „házon belüli” közvélemény kutatást. Íme, az eredmények:

“Az érzékiség és nőiesség megtestesítője, igazi klasszikus örökbecsű darab, mely valószínűleg a legtöbb férfinál elsőként ugrik be, mint sminkfelszerelés!” (Peti, 28)

„Nincs különösebb bajom vele, de én személy szerint jobban szeretem, ha egy nő természetes és a sminkjében is ez tükröződik.” (Ádám, 27)

„A vörös rúzs a nőiesség csimborasszója.” (Bernát, 40)

Amint látjuk, megoszlanak a vélemények, de a többség azért mellette rakta le a voksát. Mindegy, hogy klasszikus élénkpiros, vagy burgundivörös árnyalat, a vörös rúzs, az vörös rúzs marad, míg világ a világ. Egykor az úrnők viselete volt, később kifejezetten az erkölcstelenség jelképe, manapság viszont a magabiztos, önálló és céltudatos nők viselete, akik bátran hangsúlyozzák vele az előbb említett tulajdonságokat.

Hogyan viseld a vörös rúzst?

  • A sötétebb, bronzos árnyalatú bőrhöz a burgundivörös, a sárgás homok vagy világos bézshez az élénk, lángvörös, a világosabb, elefántcsont arcbőrhöz pedig a pinkkel kevert, úgynevezett hideg piros rúzs a legmegfelelőbb választás.
  • Talán nem is gondolnánk, de az ajkak mérete is számít. Ha valakinek nem adatott meg Marilyn Monroéhoz hasonló telt ajak, akkor mindenképp kerülje a sötét árnyalatokat, ugyanis ezek még inkább zsugorítják az ajkak méretét. Vastagabb szájú hölgyek természetesen játszhatnak a színekkel, hiszen nekik minden jól áll, persze csak akkor, ha ajkaik tökéletesen hidratáltak.
  • Ügyelj az összhangra! Élénk színű rúzs esetén elegendő egy vékony tusvonal, egy réteg szempillaspirál és egy leheletnyi bronzosító. Ha piros rúzst viselsz, ne ölts magadra színes ruhákat, mert az összhatás inkább ízléstelen lesz, mint szexi.
  • Végül, de nem utolsó sorban, figyelj oda a kivitelezésre! Az elkenődött, lekopott rúzs elég kiábrándító tud lenni! Korábbi cikkünkben olvashattál a profi rúzsozás lépéseiről, amennyiben betartod ezeket az aranyszabályokat, biztosan hibátlan lesz a végeredmény!
Ha elég merész vagy, hogy magadra öltsd a mai trendi nő képét, akkor a következő árnyalatot neked ajánljuk:

make-up studio - lipstick_enyhén fényes lángvörös 4ml
MAKE-UP STUDIO – LIPSTICK: ENYHÉN FÉNYES LÁNGVÖRÖS 
Gazdagon pigmentált, enyhén fényes, krémes, ugyanakkor nem maszatolódó ajakrúzs. Használata során az ajkak puhák és hidratáltak maradnak egész nap.
MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>