A tökéletes kép- Milyen smink mutat jól fotón?

Manapság igencsak elterjedt a fotózkodás szeretete, ami elsősorban a közösségi oldalaknak köszönhető, de közrejátszik a technikai fejlődés is, amely hiper-szuper minőségű képek elkészítését teszi lehetővé. Szeretünk minden egyes pillanatot megörökíteni és megosztani másokkal, pózolunk nevezetességekkel, barátokkal a buliban, vagy éppen a családi szülinapon, nem is beszélve a selfie-zés tudományáról, de akár modellé is válhatunk egy stúdióban elkészített portfólió erejéig.

Egy szó, mint száz fotózunk és fotóztatunk, azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan is festünk a képeken. Mert ugye tudjuk, hogy a leghíresebb szupermodellek sem mutatnak olyan jól smink nélkül. Megmutatjuk, mire kell ügyelned a sminked elkészítésénél, hogy igazán elragadó legyél a fotókon.

  • Világos arcbőr: Ami a valóságban szép, nem biztos, hogy a fotón is az lesz. A barna bőr például szemet gyönyörködtető a valóságban, de fotón nem tudnak rajta érvényesülni a kontúrok, ezért az alapozásnál figyeljünk arra, hogy a saját bőrszínünknél egy leheletnyivel világosabb alapozót vigyünk fel. Persze ne essünk túlzásba, a túl fehér arcbőr sápadtnak tűnik.
  • Tökéletes alapozás: A megfelelő alapozó kiválasztása mellett, fontos szempont annak hibátlan eldolgozása, ami egy jó minőségű ecsettel nem is olyan nehéz feladat.  😉 Majd jöhetnek a korrekciók, ami az anyajegyeket, szeplőket, különböző bőrhibákat és karikás szemeket illeti. Ezt utólag korrektorral teheted meg, de az alapozó alá felvitt CC krém is remek megoldás lehet. A sárga pigmentek elrejtik a sötét karikákat, a zöldek csökkentik a bőrpírt, míg a pink pigmentek ragyogást kölcsönöznek a fakó, fáradt bőrnek.
  • Felejtsd el a csillogást: már ami az arcbőrödet illeti. A fénylő homlok vagy orca nem igazán mutat jól a fotókon, ezért az arcod megfelelő letisztítására különösen nagy gondot fordíts! Természetesen a hidratálás nagyon fontos az egészséges és üde arcbőr érdekében. Használj mattító krémet, amely szabályozza a faggyúmirigyek működését és közben gondoskodik bőröd szépségéről. A fényt vagy ragyogást fokozó termékek is kerülendők ilyenkor. Próbálj olyan alapozót választani, ami biztosítja a matt hatást.
  • Pirosíts: Úgy is mondhatnánk, a fényképezőgép elnyeli a sminket, tehát ha jól szeretnél kinézni a képeken, használj mindenből picit többet. Igaz ez a pirosítóra, amivel gyönyörűen kiemelhető az arccsont és élénk bőrszínt varázsol.
  • Igéző szemek: Fontos szemünk kihangsúlyozása is, így nem fog „elveszni” a tekintetünk. Egy sötétebb kontúrral kiemelheted a szemed fehérjét, amely így élénkebb és sugárzóbb lesz. Ha tusvonalat festesz magadnak, az alsó vízvonalba is érdemes húzni egy szolidabb vonalat. Ehhez használj minőségi, Kohl típusú szemceruzát.