Értékes hatóanyagok kedvenceinkben

Hamvas szilva

A szilva szezonja júliustól egészen októberig tart. A késő nyári, lehulló termést főként a pálinkafőzésnél használják fel, de a háziasszonyok is előszeretettel készítenek belőle lekvárt, hogy a szilvás gombóc még ellenállhatatlanabb legyen. Egy forró, nyári napon, nincs is nagyobb kulináris élvezet, mint beleharapni egy érett, zamatos szilvába, ráadásul nem csak az íze finom, hanem szezonális társaihoz hasonlóan sok más jó tulajdonsággal is rendelkezik!

  • B-vitamin tartalma jelentős, amely kihat az idegrendszerre és az agyműködésre, fáradtságűző és nyugtató hatással bír!
  • A szilvában található mangán serkenti a gyomorműködést,és az emésztési panaszokra kiváló megoldást nyújt!
  • Kivonata bőrsimító, hidratáló, regeneráló, tonizáló, frissítő és tápláló hatású a sápadt, vízhiányos és érett bőrre!

Tündöklő sárgadinnye

Ez a napérlelte, mézédes, lédús és persze egészséges gyümölcs egyik étkezőasztalról sem hiányozhat a legmelegebb évszakunkban. Ideális könnyű desszertnek, de a fogyókúrázók is beépíthetik étrendjükbe, mivel rostjaival élénkíti az emésztést, a benne lévő folyadék pedig teltségérzetet kelt.

  • Értékes ásványi anyagok és vitaminok forrása, gyorsítja az anyagcserét, jót tesz a fogazatnak és az ínynek is!
  • A-vitamin bomba, az egészséges látás és a szép bőr szakértője!
  • Antioxidáns flavonoid tartalmának köszönhetően stresszes, fáradt, idősödő bőrre rendkívül jó hatással van!
  • C-vitamin tartalma meglehetősen magas, így hidratálja, regenerálja a száraz, vízhiányos bőrt

Tipp: