A nagy camouflage útmutató

A 2016-os sminktrendeket böngészve elmondhatjuk, a tökéletes smink alapfeltétele az egységes bőrkép, hiszen még a leggyönyörűbb pirosító sem mutat jól egy bőrhibákkal teli arcon. Persze nem adatik meg mindenkinek a hibátlan arcbőr, még a kifutók modelljei is rendelkeznek sötét karikákkal vagy elkendőzni való pattanásokkal. Ilyenkor lép életbe a camouflage, ami a sminkes szótárak egyik alapkifejezése. Te még nem hallottál róla? Semmi gond, cikkünkből mindent megtudhatsz erről az egyre népszerűbbé váló kifejezésről.

Mi a camouflage?

A camouflage a francia „camoufler” szóból ered és álcázást, leplezést jelent. Az álcázás technikáját először a katonák használták, terepmintás öltözetet viseltek és az arcukra is hasonló színű festéket kentek, így tudtak leginkább beleolvadni a környezetükbe és észrevétlenek maradni. A camouflage technika a sminkben is hasonlóan működik, különböző pigmenteket használnak a bőrhibák elkendőzésére.

Melyek ezek a színek és mire használják őket?

Barack, narancs: A kékes-lilás nyomok – például a szem alatti sötét karikák – eltüntetésére kiváló. Az árnyalatot mindig a saját bőrszínünkhöz igazítsuk, a rózsásabb arcszínhez a barackos, míg a sárgásabb, kreolosabb bőrűeknek a narancsos árnyalatot javasoljuk.
Zöld: Felütötte a fejét néhány új pattanás? Ne ess kétségbe, a zöld pigmenttel remekül közömbösíthetőek a piros foltok. A zöld pigment a pattanások mellett, a kitágult hajszálerekre is megoldást nyújt, tehát aki nincs kibékülve pirosló orcáival, annak remek választás lehet egy színezett hidratáló vagy zöld pigmentet tartalmazó CC krém.
Natúr színek: A bőr színénél egy árnyalattal világosabb tónust használva könnyen elfedhetők a pigmentfoltok, a sötétebb árnyalatokkal pedig a pigmenthiányos területek, fehér foltok orvosolhatók.

Előtte vagy utána?

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, a sminkelés melyik szakaszában kell alkalmazni a korrektorokat. Igazából mindegy. Legtöbben az alapozó felvitele előtt használják a camouflage termékeket, de az igazi sminkesek arra esküsznek, hogy az alapozás után kell őket használni, hiszen így elkerülhetőek a felesleges rétegek. Bármelyik verziót is választod, törekedj az eldolgozottságra és a természetes hatásra.

Kedvenceink:


MAKE-UP STUDIO – CONCEALER BOX 6 1 ML

MAKE-UP STUDIO – CONCEALER BOX

Praktikus, hat színből álló, professzionális minőségű krémes textúrájú korrektor paletta, a szemkörnyéki sötét karikák és egyéb bőrszín egyenlőtlenségek elkendőzésére. Nem hagy zsíros felületet maga után, így akár alapozó alá vagy fölé is használható.  Tartalmazza a problémás bőr korrigálásához szükséges színes korrektorokat is.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>


mus – FACE IT CREAM FOUNDATION

MAKE-UP STUDIO – FACE IT CREAM FOUNDATION

Professzionális minőségű krémes alapozó. Sűrű textúrájának és kiváló pigmentáltságának köszönhetően remekül fedi el az esetleges bőrhibákat is, így korrektorként is használhatjuk. Többféle árnyalatban szerezheted be őket, de amennyiben korrektorként használnád, válassz a bőrödnél egy árnyalattal világosabbat!

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>