A bőr éjszaka sokkal inkább képes a megfiatalodásra, mint nappal!

Ahogy belső szerveink, úgy kültakarónk is éjjel regenerálódik legkönnyebben. Ezért aztán az alvás nem csak idegrendszerünknek, vesénknek vagy gyomrunknak, de bőrünknek is fontos. Az éjszakai megújulás során a bőrnek lehetősége van méregteleníteni, a mimikáért felelős izmoknak teljesen ellazulni, így a pihentető alvás valóban tisztábbá és simábbá varázsolja a bőrt. Nem mindegy azonban, mivel segítjük ezeket a folyamatokat.

Az éjszakai szérumok és krémek nagy segítségünkre lehetnek abban, hogy a természet erejét megduplázzuk, mivel ilyenkor a bőr nincs kitéve a smink, a napsütés vagy a saját érintésünk esetleges negatív hatásainak. Például a retinoidok (faggyúképződést csökkentő anyagok) csak akkor fejtik ki hatásukat, amikor nem éri fény az arcot. A pigmentfoltokat fehérítő szérumokat pedig szinte csak éjszaka szabad használni, és sok esetben ezután a nappali fényvédelem akkor is javasolt, ha erre az időszakra nem kenjük fel a szérumot.

Az előbb említett tények teszik egyértelművé, hogy az éjszakai pihenéssel töltött órák számát nem árt növelni, illetve a meglévőket jól kihasználni. Ennek kulcsa a zavartalan alvás és egy jól megválasztott termék.

Az előbbiért te tehetsz többet, az utóbbit mi garantáljuk: