Tápanyagban gazdag kozmetikumok

Bőrünk pontosan ugyanúgy működik, mint a szervezetünk, tehát szüksége van tápanyagokra, vitaminokra. Ezeket főként gyümölcsök, zöldségek formájában tudjuk bevinni, és szerencsére létezik néhány csodás arckrém, amelyekben ezen összetevők szintén jelen vannak. Lássuk, milyen táplálékra van szüksége a bőrnek, hogy üde, fiatal és ragyogó maradjon.

Gyümölcsök:

  • ALMA: Létezik egy bizonyos almafajta, a Malus Domesticus, melynek őssejtjei védik a bőr őssejtjeit, valamint aktiválják működésüket, lassítva ezzel az öregedés folyamatát.
  • VÖRÖS SZŐLŐ: Jól ismert antioxidáns, fontos szerepet játszik a fiatalság megőrzésében. A vörös szőlőben található resveratrol nevű hatóanyag szintén növeli a sejtek élettartamát, a szirtuinok aktiválása révén.
  • KIVI: Rendkívül gazdag C- és K-vitaminban, kiváló antioxidáns, így véd a szabad gyökök károsító hatása ellen, ezenkívül feszesíti és táplálja a bőrt.
  • PARADICSOM: Likopin tartalma miatt meghatározó a szépségápolásban. Ez a vegyület felel a zöldségek és gyümölcsök piros színéért. Fokozza a bőr UV-sugárzás elleni védekezőképességét, részt vesz a ráncok elleni küzdelemben.

Zöldségek:

  • UBORKA: Az uborka nem csak zsíros bőrre kínál megoldást. Amellett, hogy kiválóan tisztít és mattító hatású, intenzíven hidratál és élénkíti a fakó bőrt. Nem is gondolnánk, de az uborka is rengeteg C-vitamint tartalmaz, amiről köztudott, hogy fokozza a kollagéntermelést.

Természetes olajok:

  • OLÍVAOLAJ: Bőrpuhító hatását a benne található E-vitaminnak köszönheti. Az olívaolaj olyan komponenseket tartalmaz, amelyek a bőrben is megtalálhatók, ilyen alkotóelem például a linolsav. A linolsav táplálja a bőrt és védi a kiszáradástól, ezért pótlása fontos a bőr szépségének megőrzése érdekében.
  • JOJOBAOLAJ: Könnyű szerkezetű olaj, gyorsan beszívódik a bőrbe, visszaadja annak rugalmasságát és komfortérzetét. Az avokádóban található fitoszterinek kémiai felépítése hasonló, mint a bőrben található koleszteriné, ennek következtében az avokádóolaj kiválóan ápolja a száraz bőrt.

Egy megbízható és tartalmas krém tehát elengedhetetlen a mindennapok során, de ügyeljünk arra, hogy a nyak és a dekoltázs területét se hagyjuk ki, a bőr ugyanis az arcbőr mellett, ezeken a részeken a legvékonyabb, a ráncok ezért itt ütik fel a fejüket leghamarabb.

A krémek, amik éltetik a bőröd:

      cellular cream 50ML AND BOX