Ápolt kezek ősszel is!

A szeles, esős időjárás beköszöntével bőrünk kiszárad, kirepedezik, főként a kézfejünkön, ami egyébként is fokozottabban ki van téve a külső hatásoknak. Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, pedig a körmök és kezek ápoltsága nagyon fontos.

Ügyelj a részletekre!

Tudtad, hogy a férfiak többségének fontos, hogyan is néz ki egy nő keze? Ha egy nőnek nem szép a keze, vagy csúnyák a körmei, az kizáró ok is lehet az ismerkedés során. Ezért most eláruljuk, hogyan lehetnek „szemrevaló” kezeid:

  • Ha olyan jellegű házimunkát végzel, amikor a bőröd vegyszerrel érintkezik, mindenképp használj gumikesztyűt.
  • Hideg időben is fontos a kesztyű viselése, mert így megvédheted bőrödet az időjárás viszontagságaitól. Persze itt már a gyapjúból, kasmírból, vagy bőrből készült darabokra gondolunk.
  • A kézfejen is éppúgy fontos az elhalt hámsejtek eltávolítása, mint a test többi területén. Ehhez használj testradírt, amit akár zuhanyozás közben is felvihetsz. Körkörös mozdulatokkal masszírozd át az ujjaidat, főleg a körömágy környékén, majd langyos vízzel öblítsd le.
  • Hetente egyszer kényeztesd a kacsóidat tápláló pakolással. Készíts növényi olaj alapú pakolást, kend be jó alaposan a kezed és hagyd rajta minimum fél óráig.
  • Ha nem tudhatsz magadénak hófehér körmöket, akkor sem kell elkeseredned, hiszen erre is létezik egy házi praktika. Vágj félbe egy citromot és nyomkodd bele az ujjaidat a citrom húsába, a körmeid gyönyörűen kifehérednek majd.
  • Nem számít, hogy rövid, vagy hosszú, lényeg az ápoltság. Egy rövidre reszelt köröm is lehet vonzó. Dobd fel a ruhádhoz passzoló körömlakkal. Az idei ősz trendszínei kétségtelenül a hetvenes évek ihlette árnyalatok, vagyis a barna, farmerkék, grafit, vagy a metálosan csillogó zöldes arany.
  • Végül egy jó tanács: mindig tarts a táskádban egy kisebb kiszerelésű kézkrémet, így bárhol elvégezheted a napi hidratálást és megóvhatod a bőröd a további kiszáradástól.

Kedvenceink: