A kávé szépítő hatásai

Vannak, akiknek csak akkor indul jól a reggel, ha egy bögre finom és meleg kávéval kényeztetik magukat. A kávéfogyasztás a hiedelmekkel ellentétben nem káros, hiszen a kávé számos antioxidánst tartalmaz és a koffeinnek is számos tisztító hatása ismert. Fontos azonban a mértékletesség és a jó minőség

A kávét belsőleg nem fogyasztók számára is van azonban egy jó hírünk: külsőleg is csodákat tesz, megszépíti és méregteleníti a bőrt. Hogy hogyan?

  • Koffein tartalma fokozza a vérkeringést, így a bőr színe élénkebbé válik, oxigén ellátása is biztosabb lesz, eltűník a fakóság és az élettelenség.
  • A kávé fokozza a nyirokkeringést is, ami hozzájárul a salakanyagok hatékony eltávolításához.
  • Zsírbontó és bőrsimító hatása is elismert, ezért az egyik legjobb narancsbőr elleni szerként tartják számon a szépségiparban
  • A koffein stimuláló hatása még a hajhagymákra is jó hatással van, így a megfelelő vérellátottságú fejbőrben egészségesebb maradhat a haj.
  • A kávé antioxidáns hatásai megelőzhetik a bőrrák kialakulását is, nem beszélve arról, hogy lassítják a bőr öregedését és a ráncok előbukkanását.

Azt viszont ne feledd, úgy, ahogy a reggeli kávéd hatása múlékony, úgy sajnos a kávés kencéké is fokozatosan csökken az eltelt órák számával párhuzamosan, ezért csak rendszeres használat mellett és hosszú távon válnak igazán hatékonnyá.