Tippek szem alatti karikák és duzzanatok ellen fáradt fesztiválozóknak

1.HŰTSD LE!

Egy ételtartó műanyag dobozba hajtogass össze 2-3 tiszta ruhazsebkendőt/pelenkát vagy más puha textilt és tedd a fagyasztóba vagy a hűtőtáskádba. Ha duzzadt szemekkel ébredsz, egyszerűen csak vedd elő reggel és terítsd az arcodra, nyomkodd oda, élvezd ahogy hűsít. Könnyen lelohasztja az apróbb duzzanatokat és még fel is ébreszt! Persze egy jégkocka is megteszi, ha más nincs kéznél…

2.ELŐ A KÁVÉVAL!

Nem a reggeli feketére gondolok (bár az is sokat segíthet ébredéskor), hanem a koffein tartalmú szemkörnyék ápoló készítményekre. Ha hajlamos vagy a karikákra, válassz ilyen krémet vagy zselét és élvezd a koffein jótékony hatását miközben bekened vele a karikákat. Felpezsdíti a vérkeringést, így életteli színt biztosít a bőrnek.

3. KORREKTOROZZ!

Ha máskor nem is, most érdemes korrektort használnod, mégpedig fényvisszaverő hatásút, amely szépen elfedi a sötét részeket a szem alatt. Válassz híg, könnyű textúrájút, így nem fog a ráncokba ülni nap végére. Ha szürkeséggel küzdesz, a melegebb árnyalatokra vadássz, vagy válassz selyemfényű CC krémet!

4. PIROSÍTS!

Tereld el a figyelmet rózsás orcákkal a sápadt arcról és a karikás szemekről! Válassz friss, babás, rózsa vagy barack árnyalatot, ez mindenképpen elvonzza a tekintetet a problémás részekről.

5. VISELJ ÉLÉNK SZÍNEKET!

Ha már szürkék azok a bizonyos karikák, te ne legyél az! Válassz élénkpiros, pink vagy neon árnyalatokat, elég egy kendő vagy egy hatalmas bizsu és máris frissebbnek tűnsz! A lényeg, hogy ezeket a színeket az arcod közelében viseld!

+1

Aludj egy jót vagy sportolj nagyot és egyél vitamindús ételeket, ne feledkezz meg a hidratálásról és igyál ásványvizet!

Szemkörnyékápoló tipp: