5 jel, amiből megtudhatod, hogy a bőröd „stresszel”

Sokat halljuk, hogy a stressz ilyen-olyan bőrproblémákat okoz vagy felerősíti a meglévőket. Ez mind igaz, de sosem halljuk, hogy minden hogyan történik és hogyan válik felismerhetővé?! Lássuk csak…

Szárazság

Kétségtelenül az egyik leginkább szembetűnő jel a szárazság. Ezt bizony a stressztől fokozottan termelődő kortizol hormon okozza, ami szó szerint a bőröd „alá bújik” és ront a vízfelvevő- és megtartó képességén. Azon kívül, hogy nem stresszelsz annyit, a folyamatos ásványvíz- és gyógytea-fogyasztás, (a citromfű nyugtat!) illetve a hidratálókrémed hatékonyabbra cserélése segíthet.

Szaporodó szarkalábak

A stressznek köszönhetően megemelkedő vércukorszint felelős a bőrre „kiülő” cukorért, ami nem csak „sárgásabb színt”, de a bőr öregedését is fokozza. Nem beszélve a stresszes arckifejezésről, amelyek izommunkája során a bőr a jellemző helyeken törik meg. Így alakulnak ki barázdák a hunyorgó szem, az összeszorított száj vagy a ráncolódó szemöldökök körül.

2. CELLULAR EYE CONTOUR GÉLPAKOLÁS

Pirosság

A magasabb vérnyomásnak köszönhetően a hajszálerek is intenzívebb igénybevételnek lesznek kitéve, így rozaceássá, atópiássá válhat a bőr a kitágult erek és az intenzívebben csörgedező vér hatására. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, hűsítő, gyulladáscsökkentő és atopikus krémeket, lemosókat érdemes használnod.

Akne

A folyamatosan magas vérnyomás és az izgalomtól megemelkedett hőmérséklet, sőt a stressz által felborult hormontermelés is fokozza a gyulladások megjelenését. Az alapvetően aknéra hajlamos bőrnél ez nagy, látványos gyulladásos felületeket eredményez, a normál bőrnél kisebb hibákat. Ez ellen baktériumölő, gyulladáscsökkentő, pórusösszehúzó, mattító hatóanyagokkal léphetsz fel legkönnyebben.

zold-super_power_mezo_krem

Szem alatti karikák

Igen, a szem alatti karikák a fent említett mindegyik tünetet produkálják, kivéve persze az aknét. Kiszáradás, rossz vérkeringés, cukrok és hunyorgás mind-mind „monoklikhoz” vezetnek. Úgy tehetsz ellene, hogy választasz egy jó kis kencét, aminek a koffein tartalma felpezsdíti a mikrocirkulációt, lehúzza, hűsíti a puffadásokat.